Een terugblik op 2021

Beste dealer,

Met het jaar 2021 bijna achter de rug, lijkt me dit een mooi moment om terug te blikken op een bewogen jaar met de nodige veranderingen, verbeteringen maar ook uitdagingen. Al met al overheerst een tevreden en trots gevoel en ik hoop dat dat bij jou ook zo is.

Voor ons is dit een jaar met veel primeurs. Voor mij het eerste jaar als eigen ondernemer, directeur en eigenaar. Voor mijn collega’s voor het eerst weer een ‘nieuw’ gezicht aan het roer.  En hoewel ik voor de bedrijfsovername begin dit jaar natuurlijk al ruim 8 jaar werkzaam was binnen Doleweerd, blijft nieuw toch altijd een beetje spannend.

Waar ik bijzonder trots op ben, is de manier waarop wij met ons team de uitdagingen van dit jaar het hoofd hebben weten te bieden. Allerlei problemen in de supply chain, waaronder schaarste in grondstoffen of containers en als gevolg daarvan schappen die leeg raken of prijzen die stijgen. Het heeft dit jaar alles gevraagd van onze capaciteiten en inzet om onze service op niveau te houden en in zo’n turbulente tijd heeft ons team dat uitstekend gedaan.

Dat team bestaat nog steeds uit dezelfde bekende gezichten. Hoewel Johnny en Thea Bergmans nu met pensioen zijn gegaan, is de harde kern ongewijzigd doorgegaan en hebben we met Eefje den Biggelaar zelfs een nieuw talent in huis gehaald.

Bijzonder noemenswaardig vind ik de introductie van ons loyalty programma. Hiermee maakte we een einde aan scheefgroei tussen dealers en hebben we een eerlijk en transparant systeem opgezet waar iedereen de korting krijgt die hij of zij verdient. Je hoeft hier niet meer om te vragen maar je krijgt automatisch waar je recht op hebt.

Al die ontwikkelingen kunnen we niet realiseren zonder het vertrouwen van onze partners. Ik ben blij dat alle leveranciers de samenwerkingen met ons voorgezet hebben in 2021 en dat ook doen in 2022. En daarnaast hebben we een aantal nieuwe verbanden mogen leggen, waaronder met Axxis Helmets en BO Motor Oil of een volautomatische kassakoppeling met Wilmar.

En ‘last but not least’ is een dankwoord op zijn plaats naar jou als dealer. Sommige dealers hebben dit jaar voor het eerst hun weg naar ons gevonden. Soms zijn wij de eerste leverancier voor een startende, enthousiaste ondernemer. Soms bestaan bedrijven al jarenlang maar kruisen onze paden nu pas. En uiteraard hebben we een groep klanten waar we al tientallen jaren hoofdleverancier mogen zijn. In alle gevallen wordt jouw steun en vertrouwen door ons gewaardeerd en we zullen ons ook in 2022 en daarna in blijven zetten om onze slogan waar te maken: “Niet de grootste maar wel de beste”.

Voor nu wens ik je een mooie afsluiting van 2021 en een gezond, gelukkig en succesvol 2022!

Met hartelijke groet,

Bo Bergmans
Directeur