1975
1976
1977
1978
1980
1987
1990
2002
2004
2013
2015
2018
2021
2021
2023

1975

De oud oprichter en naamgever van ons bedrijf, Piet van Doleweerd, begint in de handel van complete eenheden. Hij koopt en verkoopt met name Zundapp en Kreidler bromfietsen op de markt in ‘s-Hertogenbosch.

1976

Met de handel in complete bromfietsen, verkrijgt Piet ook veel onderdelen. Vanaf 1976 is Piet ook te vinden op de bromfietsmarkt in Apeldoorn.

1977

Een leegstaand bedrijfspand wordt deels gehuurd door Piet om een magazijn in te richten. Hier worden de onderdelen opgeslagen.

1978

Piet van Doleweerd richt “Tweewielergroothandel Van Doleweerd BV” en vestigt zich aan het Industriepark Oost in Oss. Bij overname van het pand van de oude eigenaar, neemt Piet ook zijn eerste personeelslid aan: Johnny Bergmans, onze huidige directeur en eigenaar.

1980

Om de toenemende vraag aan te kunnen, wordt een tweede vertegenwoordiger aangenomen: Jos van Heeswijk, onze huidige Sales Manager.

1987

Het team is inmiddels uitgegroeid tot 5 collega’s en er wordt een nieuw onderkomen gezocht. Er wordt verhuisd naar een bedrijfspand aan de Galliersweg in Oss.

1990

In de jaren 90 worden diverse andere bedrijven overgenomen. Hiermee wordt de positie van Doleweerd verstevigd in de Zuid-Nederlandse markt. Het team wordt uitgebreid naar 8 personen.

2002

Piet van Doleweerd gaat met pensioen en het bedrijf wordt overgenomen door Johnny en zijn vrouw Thea.

2004

Het pand aan de Galliersweg wordt al snel te klein voor de activiteiten. Er wordt een nieuwbouw gezet aan de Saksenweg in Oss, de overkant van het industrieterrein. Eind 2004 is hier de officiële opening.

2013

Met de komst van Bo Bergmans als nieuwste collega is het huidige team compleet. Er worden diverse ingrijpende moderniseringen ingezet om het magazijn klaar te maken voor de toekomst.

2015

Er worden samenwerkingen aangegaan voor de distributie van originele onderdelen. Met de producten van Piaggio, Vespa, Sym, Peugeot, AGM en BTC wordt de nadruk gelegd op OEM-onderdelen. Het assortiment raakt hierdoor de 10.000 referenties aan.

2018

We vieren het 40-jarige jubileum van Handelsonderneming Van Doleweerd.

2021

2021 Johnny Thea gaan met pensioen en het bedrijf wordt overgenomen door hun zoon Bo Bergmans. Het bedrijf wordt voortgezet als een BV en de naam Handelsonderneming Doleweerd en Doleweerd VOF maakt plaats voor Doleweerd.

2021

Het bekende oude logo van Doleweerd krijgt een rebranding en wordt volledig vernieuwd. Het bekende beeldmerk van een moer wordt in een modern jasje gegoten. Met dit nieuwe logo focust Doleweerd zich op de koers naar een optimaal online bestelplatform voor de dealers.

2023

Doleweerd bestaat 45 jaar!


Wat kunnen wij betekenen voor de moderne ondernemer in de scooterbranche?

Al sinds 1980 leveren wij alle onderdelen die de ondernemer in de scooterbranche zich kan wensen. De laatste jaren zijn ook accessoires in alle soorten en maten steeds belangrijker geworden. Ons brede assortiment verandert door de jaren heen. Maar wat alle jaren hetzelfde is gebleven, is onze bijzondere focus op service.

In samenwerking met onze dealers hebben we door de jaren heen onze werkwijze steeds aangepast om onze dealers zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Wat maakt volgens ons het onderscheid tussen een goede groothandel en een geweldige groothandel?

  • Gemakkelijk online kunnen bestellen: altijd, overal en zonder updates
  • Breed assortiment met tientallen A-merken, imitatie- en originele onderdelen
  • De bestellingen tot 16:00 uur aanleveren en toch morgen in huis
  • Flexibiliteit in leveren en het aanpassen van je bestelling
  • Bijzonder hoge servicegraad van 96,9%
  • Garantie en retour zonder papierwinkel

Snelle en betrouwbare leveringen

Hoe betrouwbaarder leveringen zijn, hoe gemakkelijker jouw werk is. Een levering die vertraagd is, zorgt er voor dat je afspraken richting de klant niet kan nakomen. Dat zullen wij altijd proberen te voorkomen.

• Pakketservice DPD en GLS
Via DPD en GLS bieden wij een 24-uurs levering aan. Hierdoor kunnen wij garanderen dat wanneer je voor 16:00 uur een bestelling plaatst, deze de volgende dag geleverd wordt. Omdat we begrijpen dat zaterdag voor jou ook gewoon een werkdag is, bieden we een kosteloze zaterdaglevering aan met DPD tegen dezelfde voorwaarden. Zo kun je altijd flexibel beleverd worden. Een zaterdaglevering met GLS is ook mogelijk, deze dien je apart te selecteren.

• Afhalen
Natuurlijk is het ook mogelijk om een onderdeel of bestelling zelf af te halen. Op deze wijze heb je altijd de bestelling direct in handen. Ook kunnen wij ter plaatste adviseren welk product het beste voldoet aan de vraag. Afhalen is mogelijk gedurende onze openingstijden.

• Dropshipping
Voor zowel online als offline ondernemers in de tweewielerbranche is dropshipping heel belangrijk. Je kunt een order van de klant direct aan hem / haar laten versturen, zonder tussenkomst. Tegelijk hou je volledige controle over de betalingen. Bespaar zo gemakkelijk kostbare tijd en verzendkosten.

Breed en passend assortiment

Als totaalleverancier besteden wij veel aandacht aan het voeren van het juiste assortiment. Niet alleen veel artikelen maar juist de onderdelen en accessoires die aansluiten bij de markt van vandaag.

Wij zijn doorlopend bezig met het ontdekken van nieuwe, innovatieve producten en merken. Hiervoor werken we nauw samen met dealers in eigen land en producenten door heel de wereld; van Europa tot Azië. Als dealer kun je veel kosten en moeite besparen door je inkopen bij één partij onder te brengen. Ons assortiment biedt jou die unieke mogelijkheid.

Vraag een account aan en bekijk ons assortiment. Zo kun je zelf een oordeel vellen!