Eindelijk zijn ze er, de langverwachte snorfietshelmen: de Livall C21

Het wordt echt: met ingang van 1 januari 2023 is het dragen van een goedgekeurde brom/motorfietshelm of een goedgekeurde snorfietshelm op een snorfiets verplicht. Een goedgekeurde snorfietshelm is voorzien van de volgende markering: NTA 8776. Deze normering roept om een assortimentsuitbreiding! Daarom heeft Doleweerd de Livall C21 NTA 8776 snorfietshelm onlangs toegevoegd aan het assortiment.

De Livall C21 snorfietshelm is een hele comfortabele helm die enkele grote pluspunten heeft ten opzichte van een standaard bromfiets- en motorhelm. De Livall C21 is verstelbaar en beschikbaar in twee verschillende maten, maat M en L. Doordat de helm ruim verstelbaar is hoef je maar een kleine voorraad te houden. Een voorraad van XXS tot XXL is verleden tijd met de Livall C21. 

Daarnaast draagt de Livall C21 snorfietshelm, door het kleine formaat, licht en comfortabel, als een skihelm. Ook zijn de oren bij deze helm vrij en is de helm geschikt voor speedpedelecs.

De veelzijdige look van de Livall C21, met op- en afklikbare klep.

De helm is aanzienlijk lichter en kleiner. Waarom is deze helm dan niet goedkoper dan een bromfiets- of motorhelm? Het keurmerk voor de snorfietshelmen (NTA-8774) wordt alleen in Nederland gebruikt. Daarom is de oplage van deze helm vrij klein ten opzichte van helmen die over de hele wereld verkocht kunnen worden. Door de kleine oplage moet een aanzienlijk kleiner aantal helmen de productiekosten dragen.

Een voorbeeld, deze bedragen zijn compleet fictief: het ontwikkelen en het uitbrengen van een helm kost 5 miljoen euro. Er worden 500.000 helmen verkocht over de hele wereld. De kostprijs van elke helm is €10.

Nu worden er helmen speciaal voor Nederland ontwikkelt. Ook dit kost 5 miljoen euro. Er worden 100.000 helmen verkocht in Nederland. De kostprijs van elke helm is dan €50.

Ondanks de prijs levert de Livall C21 snorfietshelm alsnog een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en unieke productfeatures. Enkele van deze features zijn, naast de verstelbare maat, een klep die op- en afzetbaar is en een automatische remverlichting die detecteert wanneer er afgeremd wordt, op de achterkant van de helm. 

De Livall C21 snorfietshelm staat op de dealerportal. Bekijk en bestel deze nu via de dealerportal: Livall snorfietshelm bekijken.