Waarom maakt de juiste olie het verschil?

Motorolie wordt ontwikkeld op basis van de verschillende eisen die worden gesteld aan voertuigen. Voor een scooter gelden andere eisen dan een auto: deze motoren zijn feitelijk niet met elkaar te vergelijken. Gemiddeld genomen draait een licht 4T-motorblok voor een scooter meer toeren dan een automotor. Wist je dat hierdoor motorolie kan gaan schuimen? Echte scooterolie heeft een additief om schuimen tegen te gaan.

Een ander groot verschil tussen auto- en scootermotoren is dat auto’s vrijwel uitsluitend een watergekoeld motorblok hebben en scooters steeds vaker een luchtgekoeld zijn. Luchtgekoelde en watergekoelde motoren verschillen motorisch van elkaar en werken onder andere temperaturen. Daarom is een motorolie die geschikt is voor auto’s, vaak niet geschikt voor scooters.

Het gebruik van de verkeerde olie kan blijvende schade veroorzaken. Het is belangrijk dat er olie gebruikt wordt die geschikt is voor het voertuig. Gebruik daarom voor een scooter alleen gespecialiseerde scooterolie met de juiste specificaties.

Door het toenemende gebruik van gemotoriseerde tweewielers nemen ook de gevolgen van motorslijtage en brandstofverspilling toe. BO Motor Oil is met hun eigen expertise op zoek gegaan naar een effectieve oplossing voor een veelvoorkomend probleem: overmatig olieverbruik in nieuwe scootermotorblokken. Specifiek in modellen waar de fabrikant het gebruik van een 0W-30 olie voorschrijft.

BO Motor Oil heeft in de praktijk bewezen dat dit probleem met het overschakelen naar de BO Motor Oil Racing 4 Lube 5W-40 Synthetic Ester zo goed als verleden tijd is. Met de 0W-30 blijft er olieverbruik bestaan terwijl hier geen sprake van is met de Racing 4 Lube 5W-40 Synthetic Ester. Daarnaast worden de eisen die gesteld worden door de fabrikant ruimschoots behaald. Met andere woorden: Racing 4 Lube 5W-40 Synthetic Ester zorgt voor optimaal en langer plezier en prestaties van de gemotoriseerde tweewieler.

BO Motor Oil heeft de Racing 4 Lube 5W-40 Synthetic Ester ontwikkeld voor non-stopbescherming en een lager brandstofverbruik. Dit geldt ook voor voertuigen met het nieuwste stop-startsysteem. De Racing 4 Lube 5W-40 Synthetic Ester is de efficiëntste en volledig synthetische basisolië.

Doleweerd biedt het volledige assortiment kwalitatief hoogwaardige oliën van BO Motor Oil voor scooters en andere gemotoriseerde tweewielers. Alle producten zijn uit voorraad leverbaar en vandaag besteld, is morgen in huis. Bekijk via deze link het assortiment van BO Motor Oil op de dealerportal.