Warehousing: de voor- en nadelen

Warehousing is een goede manier om de inslag, opslag en distributie van jouw producten onder te brengen bij een professionele partij. Wij verzorgen in een modern magazijn van 1.800 m² meer dan duizenden zendingen per jaar en 10.000 producten. En we hebben ruimte voor meer…

Alle processen die komen kijken bij het runnen van een succesvolle logistiek kunnen voor kleine partijen overrompelend zijn. Daarnaast is logistiek per definitie een van de gebieden waarbij schaalvoordelen erg meespelen. Alleen door het verzamelen van operaties kan hier optimaal gebruik van gemaakt worden.

Warehousing is the act of storing goods that will be sold or distributed later. While a small, home-based business might be warehousing products in a spare room, basement, or garage, larger businesses typically own or rent space in a building that is specifically designed for storage.

Wanneer je slechts opslag en distributie moet regelen voor enkele producten kan het naar rato erg tijdrovend zijn om dit zelf te doen. Waar moet je zoal aan denken:

  • Opzetten van een magazijnopslag met stellingen of rekken met voldoende opslagcapaciteit.
  • Een voorraad beheer systeem of ‘warehouse management system’ (WMS) dat de voorraad bijhoudt en op de juiste momenten aangeeft dat er besteld dient te worden. Dit voorkomt stockouts en garandeert een optimale servicegraad.
  • Materiaal wat komt kijken bij het verplaatsen en verwerken van goederen. Denk hierbij aan pallets en dozen maar ook heftrucks.
  • Materialen die nodig zijn voor het picken, verwerken en verzenden van order zoals tape en dozen..
  • Personeel wat goederen kan inslaan, controleren op kwaliteit en kwantiteit en orders kan picken.
  • Beveiliging om de opgeslagen producten te beschermen.
  • Contracten met distributiepartners zoals pakketdiensten en transportbedrijven voor de gunstigste tarieven.

Alle bovenstaande taken zijn de ruggengraat van ons bedrijf als importeur / groothandel. Veel van deze processen hebben wij in de afgelopen jaren geautomatiseerd en geprofessionaliseerd. Jij kan hiervan mee profiteren door de inslag, opslag en uitslag (picking, distributie en verzending) aan ons uit te besteden.

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek en we bekijken graag met u de mogelijkheden voor uw bedrijf.